طراحی تابلو تبلیغاتی

برای طراحی تابلو مغازه یا هرمجموعه تجاری و اداری فرض بر این داشته ایم که سواد مقدماتی در خصوص استفاده از رسانه مجازی و اطلاعات ابتدائی را مطلع هستیم.

یک تبلیغات محیطی جامع عموما از یک بک گراند (زمینه) و دو پارامتر متن و تصویر تشکیل شده است بنابراین ما اول این سه موضوع را در فضای وب جستجو و می یابیم سپس با یک نرم افزار تحت وب این اجزا را با هم ترکیب کرده تا به طرح نهایی خود دست پیدا کنیم.

ویدیو آنچه در این مقاله آموزش داده می شود

 
 

 

تصاویر تابلو تبلیغاتی

تصاویر موجود در یک طرح عموما شامل زمینه و بکگراند، اشکال و علائم و یا تصاویری مرتبط با معرفی خدمات یا محصول است. بعنوان مثال لوگو یکی از تصاویر مورد استفاده در طرح تابلو می باشد. اما طراحی لوگو مبحث جداگانه ای است که برای طراحی و رسیدن به ایده مطلوب دعوت میکنیم مقاله لوگو و تبلیغات محیطی را مطالعه نمائید.

در این بخش برای یافتن تصاوبر (بجز لوگو) در فضای مجازی اقدام خواهیم کرد. یکی از روش های پیدا کردن تصویر استفاده از سرچ در مرورگر گوگل است. در این روش چند نکته قابل توجه است. اولین مورد اینکه علاوه بر سرچ فارسی هر موضوع از سرچ به زبان جهانی انگلیسی هم استفاده کنید دومین مورد باید در ابزار تولز و در بخش سایز، گزینه لارج را انتخاب کرد چراکه عموما تصاویر به کار رفته در تبلیغات محیطی بزرگ هستند و در صورتی که تصویر کوچکی انتخاب کنیم و بخواهیم به کمک نرم افزار آن را بزرگ کنیم باعث کاهش شدید کیفیت تصویر میشود.

در طراحی  آنلاین بهترین فرمت عکس png یا تصاویروکتور است چرا که اغلب تصاویر این دو فرمت بدون پس زمینه هستند ودر طراحی آنلاین مناسب تر خواهند بود بنابراین توصیه میکنیم در روش سرچ گوگل در انتهای نوشته ای که قرار است سرچ شود بعلاوه صفحه کلید را زده و عبارت png یا vector را نیز ثبت کنید. در تصویر زیر برخی نکات گفته شده با هایلات زرد مشخص شده است.

 amozesh1

در ادامه برخی سایتهای تخصصی تصویر را که قابلیت خوبی برای پبدا کردن تصویر متناسب با موضوعات مختلف دارند را معرفی میکنیم.

کاربردی ترین و با کیفبت ترین تصاوبر را در سایت پی ان جی ایمج  میتوانپیدا کرد. همانگونه که از نام آن هم می توان متوجه شد تصاویری با فرمت png را در مجموعه و زیر مجموعه های زیاد ارائه کرده. برای کار با این سایت ویدئویی در آپارات آماده کرده ایم که مشاهده آن خالی از لطف نیست.https://www.aparat.com/v/v6bzs

سایت ایرانی گالری رشد هم قابلیت فراوانی در راستای اهداف ما دارد که آدرس آن را در زیر مشاهد میکنید. این سایت بخشی با عنوان تصاویر متحرک دارد که در طراحی تابلوهای روان و تلویزیون شهری خیلی کاربردی هستند.

همان طور که گفته شد علاوه بر فرمت png تصاویر وکتور هم برای طراحی ما مفید هستند یک سایت بسیار خوب که تصاویر وکتور را ارائه می کند را در زیر آورده ایم. https://all-free-download.com/

سایت دیگری که تصاویر با فرمت png را ارائه میکند سایت clipartpng می باشد. گرچه این سایت نسبت به تصاویر سایتهای معرفی شده ضعیفتر است ولی در بعضی از تصاویر کارتونی و فانتزی قوی تر می باشد.

آخریت سایت معرفی را پینترست قرار میدهیم ولی گرچه از نظر شهرت ، وسعت تصاویر و همچنین قدرت سرچ بسیار قوی هست ولی برای آنچه مدنظر ماست یعنی طراحی تابلو تبلیغاتی شاید خیلی مناسب نباشد.

نکته: در انتخاب تصویر یکی از مهمترین نکاتی که باید توجه داشت رنگ آمیزی آن می باشد که برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنم مقاله انتخاب بهترین رنگ را مطالعه نمائید.

فونت تابلو

تا اینجا فرض را بر این میگذاریم که تصویر مورد نظر خود برای زمینه و یا تصویر مرتبط با محصول و خدمات خود را  در یکی از سایتهای گفته شده پیدا کرده ایم. در ادامه باید فونت مناسبی هم برای متن نوشته تابلو خود پیدا کنیم که در این خصوص مطالعه مقاله ای با عنوان فونت در صنعت تابلو سازی را پیشنهاد می دهیم . در این مقاله علاوه بر آشنائی با فونتها و دانلود برخی فونتهای کاربردی، می توانید نکاتی در خصوص بهترین چیدمان المانهای موجود در طرح را هم آشنا شوید که در هدفگذاری طرح موثر خواهد بود.

پس از اینکه فونت مورد علاقه خود را در اینترنت پیدا کردید در گام بعدی باید آنرا تهیه و دانلود کنید.

حالا که تمام اجزا و المانهای طرح تابلو را مهیا کردیم نوبت آن می رسد تا به کمک نرم افزار تحت وب به آدرس اینترنتی زیراقدام به مونتاژ و چیدمان المانها نمائیم.

https://www.photopea.com/

ما در انتهای این مقاله این نرم افزار تحت وب را قرار داده ایم.

این نرم افزار شباهت فراوانی با فتوشاپ داره و کسانی که با فتوشاپ آشنا هستند نیاز نیست تا ادامه این مطالب را مطالعه کنند و می توانند با استفاده از این نرم افزار طراحی خود را اتمام نمایند. البته احتمالا دوستان آشنا به فتوشاپ کلا نیازی به این آموزش ندارند ولی اگرکسی هست که این مطلب براش جالب باشد باید عرض کنم شاید تنها مطلب مفید این آموزش برای این افراد مبحث افزودن فونت در محیط این نرم افزار خواهد بود.

آموزش کامل این نرم افراز خارج از حوصله این مقاله خواهد بود ولی پیرو شعر (آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید ) به اندازه ای که طراحی ما را کامل کند به آن خواهیم پرداخت. و این بشارت را به دوستان علاقه مند به فتوشاپ بدهیم که در صورت یادگیری این آموزش دریچه ای  به دنیای طراحی  برایشان باز خواهد شد و در اگرعلاقه مند و محقق باشند می توانند با تجسس مطالب زیاد دیگری را هم یاد بگیرند و بطور تخصصی طراحی را انجام دهند.

باز گردیم به هدف اصلی خود؛ در این آموزش قصد داریم یک تابلو فلکسی در ابعاد سه متر در یک متر و بیست سانت برای حرفه خودمان یعنی تابلو سازی، طراحی کنیم. پس ابتدا یک صفحه باید ایجاد کنیم در ابعاد 3000 میلی متر در 1200 میلی متر. برای اینکار از منو بالا گزینه file و سپس new را کلیک می کنیم (تصویر زیراین مرحله را به نمایش گذاشته است) تنظیمات لازم را مطابق  تصویر انجام و کلید اینتر را می زنیم تا زمینه کار آماده شود (برای اینکه کلید اینتر عمل کند نباید هیچ گزینه ای در حالت انتخاب باشد). همانطور که در تصویر مشاهد میکنید در خود محیط نرم افزار برخی زمینه ها بصورت پیشفرض قرار داده شد است که با کلیک بر روی تصویر و در ابعاد دلخواه می توانیم آنها را  فراخوانی کرد.

a1

این نرم افزار دو منو اصلی دارد که در تصویر فوق به رنگ زرد هایلات شده و در این آموزش منو بالا و منو کناری اطلاق خواهیم کرد .

در حالتی دیگر برای انتخاب بکگراند قصد داریم زمینه ما ساده نبوده ودارای یک تصویرخاص باشد. برای این امر یک عکس از سایت پینترست به آدرس این انتخاب کردیم . برای این کار در قسمت سرچ، سایت پینترست کلمه زمینه را سرچ و تصویر دلخواه را که پیدا کردیم آدرس آن را از مرورگر کپی میکنیم و اینبار از منو بالا و از قسمت file گزینه Open file URL را انتخاب می کنیم و آدرس کپی شده را در پنجره باز شده وارد می کنیم و با فشار کلید اینتر تصویر را در محیط نرم افزار فرا خوانی می کنیم. شاید زمانی که شما این مطلب را میخوانید این تصویر به هر دلیلی در سایت اصلی موجود نباشد بنابراین ما این تصویر را درسایت خود به آدرس این بارگذاری کرده ایم.

 

همانطور که مشاهده میکنید تصویر انتخاب شده بصورت ایستاده و افقی می باشد و نیاز داریم بصورت عمودی چرخاند شود و سپس به اندازه دلخواه یعنی سه متر در یک متر و بیست سانت تغییر پیدا کند.

مرحله چرخاندن تصویر: از منو بالا گزینه Image و سپس با گزینه های Transform تصویر را بشکل دلخواه می چرخانیم.

مرحله تغییر سایز: از منو بالا گرینه Image و سپس گزینه Image Size را زده و در صفحه نمایان شده ابعاد دلحواه را تنظیم میکنیم.

نکته مهم: لازم به ذکر است که با انتخاب هریک از گزینه های منو کناری یک منو جدید و متناسب با گزینه انتخاب شده و در زیر منو بالا باز میشود که در این آموزش  آنرا (زیر منو) اطلاق می کنیم.

بعد از انجام تغییرات گفته شده، نیاز است برای انجام دیگر مراحل، طرح ما در محیط نرم افزار(میز کار) کوچکتر شود. برای اینکار از منو کناری گزینه zoom و سپس از زیر منو آن گزینه زوم منفی را انتخاب میکنیم و سپس در محیط نرم افزار کلیک می کنیم تا به اندازه دلخواه دست پیدا کنیم. لازم بذکر است در زمانی که از این ابزار استفاده میکنم تنها ابعاد تصویر در محیط نرم افزار کوچک و بزرگ میشود ودر ابعاد اصلی تغییر صورت نمیگیرد.

تا اینجا زمینه طرح را آماده کردیم در ادامه میخواهیم لوگو خودمان که در سیستم ذخیره داریم را در قسمتی از طرح درج کنیم. برای  اینکار از منو بالا گزینه File و سپس Open&place را میزنیم تا صفحه مرورگر سیستم باز شود حال تصویر مدنظر را انتخاب و در محیط نرم افزار و پرونده باز که زمینه طراحی ما هست فراخوانی گردد.(در اینجا توصیه می کنیم گزینه Open را تست کنید تا با عملکرد آن نیز آشنا شوید).

تصویر فراحوانی شده در یک محیط چهار ضلعی واقع شده که نقاطی برجسته در گوشه ها و وسط اضلاع آن قابل مشاهده است. بوسیله موس و با کلیک و درگ کردن  نقاط آن و سپس درگ کردن این نقاط امکان ایجاد تغییرات در ابعاد تصویر وجود خواهد داشت. این امکان با فراخوانی هر تصویر مهیا می گردد ولی اگر به هر دلیل دیگری بخواهید از این امکان در جای دیگر استفاده کنید باید از منو بالا گزینه Edit و سپس گزینه Free Teransform را انتخاب کنید (برای استفاده بدون مشکل از این گزینه نیاز به پیش مقدمه و آشنائی اولیه با برخی از ابزارها داریم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت). 

برای اعمال یا انصراف از تغییرات سایز باید در زیر منو ایجاد شده از ابزار Free Teransform علامت تیک یا ضربدر را کلیک کنید.

همانطور که گفتیم برای فراخوانی و استفاده از ابزار Free Teransform نیاز است با سه  ابزار کاربردی دیگر یعنی ابزارهای انتخاب و مبحث لایه ها در این نرم افزار آشنائی نسبی پیدا کنیم. در تصویر زیر مکان های این ابزار ها را مشاهده می کنید.

a2

ابزارهای انتخاب

میشود به جرات گفت ابزارهای انتخاب از کاربردی ترین ابزارهای فتوشاپ هستند. با این ابزارها می توان بخشی از تصویر را جدا کرد. (اولین تجربه من با این ابزارها به این گونه رقم خورد که تصویر کلاهی را از یک عکس جدا و بر روی سر خود در تصویری دیگر قرار دادم) برخی از ابزارهای انتخاب در منو کناری و گزینه های دوم وسوم وچهارم وجود دارند که پیشنهاد می کنیم این گزینه ها و زیر منوهایشان را تجربه کنید.

ابزار حرکت

در اینجا اولین ابزار منو کناری را هم معرفی کنیم که برای حرکت دادن المانهای موجود در پرونده باز یا در این آموزش بکگراند طرح خود بهره می بریم و چون این ابزار استفاده فراوانی دارد در دسترس ترین قسمت محیط نرم افزار قرار گرفت است.

لایه ها

هر تصویر و نوشته ای را که در پرونده باز خود، فراخونی میکنیم گرچه ما یک تصویر کلی را مشاهد می کنیم ولی هر کدام از آن المانهای عکس و متن  در یک لایه یا به عبارتی در یک سطح  جداگانه ای قرار گرفته اند. برای مدیریت این لایه ها جعبه ابزاری در قسمت راست و پائین نرم افزار وجود دارد که این جعبه دارای سه زبانه است و اولین زبانه آن که در حالت اولیه پیش فرض نیز می باشد زبانه لایرز است که برای مدیربت لایه ها و به عبارتی المانهای فراخوانی شده کاربرد خواهند داشت.

در این قسمت به ترتیب بالا ترین لایه بر روی دیگر لایه ها قرار دارد و اگر بخواهیم لایه ای را بر  روی لایه دیگر قرار گیرد با کلیک بر روی لایه مذکور و درگ کردن آن به بالا و پایین این امر صورت می پذیرد. در این بخش امکان حذف هر المان یا لایه ای امکان پذیر است برای اینکار ابتدا بر روی لایه کلیک و سپس در زیر همین جعبه بر روی آیکن سطل آشغال کلیک کنید تا لایه حذف شود.

در اینجا بد نیست به جعبه ابزار بالای جعبه ابزار لایه که دارای دو زبانه است هم اشاره کوتاه داشته باشیم. یکی از زبانه ها History به معنای تاریخچه می باشد در این قسمت با کلیک بر روی هر آیتم می توانید طرح را تا آن مرحله به عقب بازگردانیم.

حالا با آشنایی مقدماتی با اصلی ترین مفاهیم این نرم افزار به راحت می توان ابزارFree Teransform را فراخوانی و استفاده کرد. ابتدا تصویری را که قصد داریم تغیر فرمت و سایز دهیم را در قسمت لایه ها انتخاب کرده و سپس در منو کناری یکی از ابزار های انتخاب را کلیک کنید سپس با کلیک چپ کردن بر روی تصویر مورد نظر با منوی مواجه میشود که یکی ازگزینه های آن گزینه فری ترانسفورم می باشد.

نوشتن متن

در این مرحله نوبت به نوشتن متن و به عبارتی تایپ بر روی طرح می رسد. برای این امر ابتدا از منو کناری ابزار تایپ را انتخاب سپس در زیر منومربوطه می توان سایز، رنگ و نوع فونت را تنظیم کرد. تنظیم سایز و رنگ با منوهای مربوطه به راحتی قابل اعمال است اما در خصوص فونت چون میخواهیم فارسی بنوبسیم نیاز به کمی توضیحات است.

فارسی نویسی در نرم افزار

به دو روش امکان فارسی نوشتن وجود دارد یکی استفاده از فونتهای خود نرم افزار و دیگری آپلود فونت دلخواه.a3

برای توضیح هر دو روش یاید به زیر منو ابزار Type و اولین قسمت آن یعنی بخش انتخاب فونت مراجعه کرد که طبق تصویر روبرو با چهار بخش مختلف مواجه میشویم که سه تای از آنها را بررسی می کنیم.

 

 

بخش یک را بدون تغییر می گذاریم.

بخش دوم زمانی لازم است که میخواهیم از فونتهای خود نرم افزار استفاده کنیم. در این حالت اگر بخواهیم انگلیسی بنویسیم تغییر در این بخش نمی دهیم ولی برای فارسی نوبسی باید  در این قسمت کلمه Arabic را پیدا و تیک آنرا فعال کنیم.

بخش سوم: زمانی از این قسمت استفاده میکنیم که فونت دلخواه خود را در سیستم داریم و میخواهیم آنرا آپلود و استفاده کنیم. در این مرحله با کلیک بر روی گزینه Load Font فونت دلخواه خود را بارگذاری می کنیم. در صورتی که تنظیمات بخش 1 و2  را تغییر نداده باشیم بعد از لود فونت دلخواه در بخش چهارم قابل فراخوانی و استفاده خواهد بود.

بخش چهارم: در این قسمت اگر فونت دلخواه را آپلود کرده باشیم در انتهای این بخش می توان فراخوانی و استفاده کرد. اگر در بخش دوم تیک Arabic خورده باشد فونتهایی که قابلیت نوشتن فارسی دارند را در این بخش مشاهد میکنید و اگر قصد تایپ انگلیسی داشته باشید و تنظیماتی در بخش دوم اعمال نکرده باشید در این بخش می توانید فونتهای مختلف انگلیسی را امتحان کنید.

بعد از انتخاب فونت بر روی آن قسمت از طرح که قصد نوشتن داریم کلیک کرده و متن خود را تایپ می کنیم (می دانید برای فارسی نویسی آلت + شیف را باید زد) برای تغییر سایز از ابزار فری ترانسفور و ابزار حرکت ابعاد و جای مناسب متن را تعیین می کنیم.

نکته: بعد از تعیین فونت و رنگ و بعد از درج متن اگر بخواهیم رنگ یا فونت را تعویض نمائیم باید دقت داشته باشید که باید متن مورد نظر را در بخش لایه ها به حالت انتخاب در آوریم تا تغییرات بر آن اعمال گردد.

برای ذخیره کردن تصویر در سیستم از منو بالا گزینه File و سپس یکی از گزینه های Save از یا Export و سپس یکی از زیر مجموعه های آنرا انتخاب می کنیم.

ابزار افکت (eft) یکی از گزینه هایی است که قصد آموزش آنرا نداریم ولی بخاطر کارهای خلاقانه زیادی که میتوان با آن انجام داد استفاده از آنرا توصیه می کنیم. این ابزار در  جعبه لایه ها (Layer) و در قسمت پائین آن در ردیفی که تصویر سطل آشغال هست قرار دارد. این گزینه دارای زیر مجموعه های زیادی است که با انتخاب هر کدام از زیر مجموعه ها  پنجره جدیدی باز می شود وکه با تغییر اعداد موجود در آن می توان افکتهای زیبائی را بر متن یا تصویر خود اعمال کرد. تست کردن آیتمهای این گزینه را شدیدا به شما توصیه میکنیم.